1622 

Hetek óta nem szántam időt saját magamra…

Pedig aki engem ismer az tudja mennyire fontos számomra, hogy időt töltsek önmagammal. Minőségi időt, mely kikapcsol, melyben feltöltődhetek.

Az elmúlt pár hétben vagy a munkahelyemen voltam,ha pedig nem voltam ott azon járt az eszem. Állandóan. Nem azért mert annyira imádom. Pont azért, mert nem.

Amikor pedig valami csoda folytán sikerült kikapcsolnom az agyam munkahellyel kapcsolatos területét, akkor az életem felépítésén, beindításán dolgoztam. Számomra ez sokkal kellemesebb és felemelőbb érzés, azonban mégsem az a fajta énidő, melyre szükségem van időnként.

29 év után, viszonylag hamar szerintem, eljutottam oda, hogy én képtelen vagyok úgy leélni az életemet, hogy bejárok dolgozni egy olyan munkahelyre amit nem szeretek, azért, hogy fent tudjam tartani a lakást amelyben nem vagyok otthon, hiszen dolgozom. Valamint dolgozom az autóm fenntartásáért is, hogy be tudjak járni dolgozni. Továbbá ruhát, cipőt, tusfürdőt, fogkrémet és hasonlókat tudjak vásárolni, mert természetesen fontos a tiszta és igényes megjelenés a munkahelyen.
Elég volt ebből számomra!

Szép és jó, hogy pénzt kereshetünk a munkahelyen. De árulja már el nekem valaki, hogy a fent leírtakból mit viszünk magunkkal a halálunk után?

Kb. azt az emléket, hogy milyen sokat dolgoztunk… de se a lakást, se a kocsit, se a ruhákat, se a piperéket…
Hasznos dolog a pénz. Nagyon hasznos!

Mégis elfelejtettük a legfontosabbat!

A pénz csak egy eszköz. Melynek már nagyobb hatalma van bárminél. Magánál az embernél is. Felsőbbrendű dolgokról nem is beszélve, mint Isten, vallás, szeretet…stb.

Szóval ott tartok, hogy elindulok az utamon. Taposom minden nap. Nem feltétlen könnyű, de legalább az enyém, és minden porcikámmal hiszem, hogy ha a saját utamat járom, és azt csinálom amit szeretek, akkor a kellő mennyiségű pénz is megérkezik az életembe. Amit már nem csak szükségleti dolgokra költhetek, hanem élményekre. Tudásra. Tapasztalatszerzésre.

Hiszen végül is emiatt jöttünk, vagy mifene…

/Bikádi Alexandra/

Az új bejegyzésekről a Facebook oldalamat nyomon követve értesülhetsz a legkönnyebben.

Tetszett?  Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Tartalom másolás védett!