Rólam

A nevem Bikádi Alexandra. 1988-ban születtem Békés megyében, Orosházán.

Többször is elhagytam már szeretett szülővárosom különböző okokból. Tanulmányaimat folytattam más városokban, esetleg önmagamat kerestem, valamint alkalom adtán munka végett költöztem el. Azonban mindig visszatértem, akármennyi időre is éltem máshol. Úgy érzem dolgom van még Orosházán.

Felnőtt fejjel, több tudással és tapasztalattal már tudom, hogy a ma spiritualitásként megnevezett életszemlélet és gondolkodás gyerekkoromban sem állt távol tőlem. Ezt bizonyítják akkori rajzaim és a szüleim által mesélt gyermeki gondolataim.

A tizenéves lázadó korban mint mindenki lázadtam én is. A spiritualitás ellen is. Önmagam ellen is. Mégis, voltak, akik természetesen már akkor is vigyáztak rám és terelgették utamat mind a fizikai, mind a szellemi dimenziókból.

Miután rájöttem és önmagamnak is beismertem, hogy ez az én utam, gyors fejlődésnek indultam.
Éheztem a tudást és minden információt. Rengeteg dolgot sajátítottam el autodidakta módon.
Néhány év alatt annyi könyvet olvastam, mint sok ember egy élet alatt se.

Lételememmé vált tudni.

Mindent.

2015-ben lediplomáztam a TEGYE-n (Természetes Gyógymódok Szabadegyeteme), ahol még több új dologgal találkoztam, mint valaha és nagyon sok olyan embert ismertem meg és olyan élményt éltem át, melyek hatással voltak egész életemre. Hálás vagyok az ott töltött időért minden szempontból.

A családom és barátaim több évnyi biztatása segített eljutnom egy saját weboldalhoz, melyet remélem hamarosan egy saját könyv követ. Egyelőre próbálgatom a szárnyaimat íróként, beszédben jobb vagyok.

Azt hiszem rengeteget fejlődtem és tanultam az életről már ez alatt a kevéske 29 évem alatt is, és életcélomnak tekintem, hogy még többet tudjak, még többet adjak és még jobban szeressek.

Interjúk velem

A csodavárás időszaka – interjú Bikádi Alexandrával

Az advent a várakozás ideje. A karácsonyt négy héttel megelőző vasárnapon gyúl ki a koszorún az első gyertyaláng, amely a fény erősödését hirdeti a sötétség felett. Ez a befelé fordulás, a számvetés időszaka. Bár sokan elcsépeltnek gondolják, mi most egy más szemszögből igyekszünk megközelíteni a következő napokat. Bikádi Alexandrát, “Az élet értelme” oldal üzemeltetőjét kérdeztem többek között az előttünk álló időszak misztériumáról és arról a világnézetről, amely sokszor könnyebbé tehetné a mindennapjainkat. Teljes cikk>>

A válaszok bennünk vannak

Egy fiatal és nem mellékesen rendkívül szemrevaló, csinos orosházi hölgy, Bikádi Alexandra a legnagyobb közösségi portálon írja és szerkeszti immár másfél éve „Az élet értelme” elnevezésű oldalát. Alexandra azt is külön kihangsúlyozta, hogy folyamatosan képezi magát, az újabb ismereteit, az általa újonnan tanultakat igyekszik megjeleníteni az oldalán, megosztani és eljuttatni mindazokhoz, akik erre a leginkább fogékonyak. Bikádi Alexandra a Lexinek tömören úgy fogalmazta meg a dolgok lényegét, hogy életünk dolgaira a válaszok rendre magunkban, bennünk keresendők. Ilyen egyszerű az egész. Teljes cikk>>