586 

Olvastam egyszer valahol, hogy onnan tudhatod, hogy fejlődtél, hogy belépve egy szobába, már nem azt nézed, hogy tetszel e a bent lévő embereknek, hanem azon gondolkozol, hogy ők tetszenek, e neked.

Annyira megragadott ez a mondat. Annyira nekem való és régen annyira az első felében leírtaknak feleltem meg én. Akármilyen új helyre kellett mennem, akármilyen okból, mindig feszült voltam, már mielőtt odaértem volna is. Miután beléptem meg szinte a pánik kerülgetett.

Ma már szerencsére ez elég ritkán fordul elő velem, sőt egyre ritkábban.

Tudod manapság, ha ilyen helyzetbe kerülök teljesen más szemmel nézem a dolgot. Felettébb érdekes néha már-már vicces figyelni az emberek reakcióját, mikor én újként belépek valahová, vagy bekerülök egy új csapatba. A csapat/csoport egy lénnyé vegyülve figyeli a friss húst a terepen minden mozdulatomat és szavamat elemezve, majd kitárgyalva a hátam mögött. Ma már ahelyett, hogy ez frusztrálna és feszélyezne inkább élvezettel figyelem meg őket, miközben ők engem figyelnek. Ez az új hozzáállásom és reakcióm sokkalta szórakoztatóbb és energia kímélőbb számomra.

Bizonyos esetekben, szó szerint hagyom, hogy figyeljenek nem lőve le a poént, hogy tudom, hogy ezt teszik.

Félre értés ne essék, semmi bajom az egy lénnyé vegyült csapattal, mely kívülállóként kezelve engem kóstolgat, mint új prédát és feszegeti a határaimat.
A történet lényege a bennem lefolyt változásokról szólnak.

Mely szerint régen inkább a rettegés, félelem, menekülés és stressz szavakkal illettem egy ilyen szituációt, napjainkban azonban hamarabb illetném a szórakozás, izgalom és vicces kifejezésekkel az ilyen új helyzeteket.

És a lényeg ez. Eljutottam odáig, hogy már pusztán kíváncsiságból érdekel mások rólam alkotott véleménye, nem azért, hogy az ő véleményük átalkossa a saját magamról alkotott véleményemet.

Az ilyen történetekben már én számítok magamnak, nem a külvilág, és mondhatják és biztos mondják is, hogy milyen beképzelt lettem. Azonban én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy átvettem az irányítást a saját életem és gondolataim felett. 🙂

Vagyok aki vagyok és vállalom aki vagyok!

/Bikádi Alexandra/

Az új bejegyzésekről a Facebook oldalamat nyomon követve értesülhetsz a legkönnyebben.

Tetszett?  Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Tartalom másolás védett!